Vsebina košariceNa blagajnoMoj račun
 
Vključi podkategorije
Nahajate se :  UDOBNI NAKUPI >> Katalog >> Pogoji poslovanja

  Za brezplačno izdelavo skice ali   brezplačno svetovanje na domu,
  NAS POKLIČITE:
  Telefon: 041 609 040

  UPORABITE KONTAKTNI OBRAZEC:
  Kontaktirajte nas

  ALI NAM PIŠITE:
  email: info@udobninakupi.si

 Dobrodošli

Splošni pogoji Udobni nakupi so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob registraciji na Udobni nakupi internetni trgovini, obiskovalec kreira uporabniško ime, ki je enak e-mail naslovu katerega uporablja in svoje geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik Udobni nakupi storitev in pridobi pravico do naročanja izdelkov. Udobni nakupi se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • - identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • - kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • - bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • - pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave - obvestilo preko e-mail ali tel.)
 • - vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • - način plačila in dostave
 • - pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 Uporaba piškotkov - Cookie

Naša spletna stran uporablja neškodljive piškotke za hrambo podatkov na vašem računalniku.Piškotki morajo biti vklopljeni za čim bolj varno uporabo naše spletne trgovine.Pri uporabi piškotkov je komunikacija med vašim brskalnikom in našo spletno stranjo varnejša.Piškotki so nastavljeni, ko oddate povpraševanje, se prijavite ali pa opravljate nakupe in uporabljate funkcije, ki so več kot samo klikanje na povezave.Prav tako uporabljamo anonimne piškotke, da lahko spremljamo statistiko in uporabniško iskušnjo naših obiskovalcev. Če se ne strinjate z uporabo teh piškotkov, jih bomo onemogočili s klikom na spodnjo povezavo, vendar bodo nekatere storitve na naši strani zaradi tega izklopljene. Za boljšo kontrolo uporabe piškotkov lahko spremenite ustrezne nastavitve na vašem brskalniku.

 Ponudba artiklov

Ponudba artiklov in cene se spreminjajo brez predhodnega obvestila. Cene so predstavljene kot spletna cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila na TRR v kolikor je blago na zalogi, oziroma 30% are ob naročilu in 70% pred dostavo v kolikor blago ni na zalog.

 Dobavni rok in montaža

Dobava je v skladu z vašimi željami oziroma najkasneje v roku 30 dni v kolikor je blago na zalogi. V primeru da blago ni na zalogi vas pred plačilom are obvestimo o roku dobave.

Za izdelke po naročilu se kupcu izdela neobvezna ponudba v kateri morajo biti navedena cena posameznega izdelka in vrednost celotne ponudbe, rok dobave in montaže v kolikor je ta vključena v ceno izdelka.

 Dostava

Cena dostave za naročila pod 200 eur je 15 eur, za naročila nad 200 eur pa je brezplačna. Plačilo dostave ne velja za izdelke kjer je navedeno BREZPLAČNA DOSTAVA. Dostava se vrši do vrat stanovanjske hiše ali bloka in se ne vnaša v objekt razen če je dogovorjena tudi montaža!.

 Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na TRR (po ponudbi / predračunu)
 • z obročnim plačilom - potrošniški kredit (velja izključno za nakup pohištva)
Ponudnik kupcu lahko izda račun, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti.

 Potrošniški kredit banke SKB

Potrošniški kredit je namenjen zaposlenim ali upokojenim polnoletnim državljanom Republike Slovenije, ki prejemajo dohodke na osebni račun pri SKB ali v katero koli drugo banko ali hranilnico v Sloveniji, in tujcem z bivališčem v Sloveniji, zaposlenim v podjetju s sedežem v Sloveniji ali državi EU, ki prejemajo dohodke na osebni račun pri SKB.

Izjava SKB o statusu kreditnega posrednika -> izjava SKB o statusu kreditnega posrednika

Lastnosti potrošniškega SKB kredita odobrenega prek klasičnega kreditnega posredovanja podjetja Dampos, Damjan Presker s.p. (skrbnik spletne trgovine www.udobninakupi.si):

 • Potrošniški kredit je namenjen za nakupe pohištva;
 • Cena v primeru nakupa s potrošniškim kreditom ostane nespremenjena in je vidna pri vsakem izdelku (sestavu pohištva) ali ponudbi;
 • Odplačilna doba je do 24 mesecev;
 • Znesek kredita je omejen na največ 5.000,00 EUR;
 • Brez obresti in nadomestila za odobritev kredita;
 • Ostali stroški kredita se obračunajo skladno s poslovno politiko banke.
Reprezentativni primer izračuna kredita:
znesek kredita 3.000 EUR
ročnost 24 mesecev
obrestna mera 0,00% fiksna
EOM 2,55%
anuiteta 125,00 EUR
odobritev kredita 0,00 EUR
zavarovanje kredita 77,40 EUR
skupni stroški (odobritev, vodenje kredita in računa ter obresti) 77,40 EUR
skupni znesek, ki ga mora plačati potrošnik 3.077,40 EUR

Informativni izračuni upošteva:
 • Izračun je pripravljen za kreditojemalca, ki svoje prihodke ne prejema na SKB.
 • Izračun, datum odobritve in črpanja kredita na dan 28.8.2013.
 • V izračun EOM so vključeni stroški nadomestila za sklenitev kreditnega posla, strošek zavarovanja kredita in predvideni stroški obresti.
 • EOM je informativne narave in se lahko spremeni, če se spremenijo podatki, uporabljeni pri izračunu

Postopek odobritve kredita:

 • prek kontaktne osebe na spletni trgovini www.udobninakupi.si dobite osnovne informacije o kreditu, ponudbo, predračun.
 • oglasite se v najbližji poslovalnici SKB, kjer: dobite vse ostale informacije in obrazce, se izvede sama odobritev kredita.
Več informacij o SKB potrošniškem kreditu najdete http://www.skb.si/osebne-finance/krediti/kredit-pri-posredniku.

Rok dobave v primeru nakupa s potrošniškim kreditom:
 • dobavni rok je odvisen od posameznega dobavitelja in je naveden pri vseh artiklih (programih) ali na ponudbi – predračunu in začne teči od dneva odobritve kredita na banki SKB.

 Cene

Vse cene vsebujejo DDV!
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Pridržujemo si pravico do napak v cenah oz. zalogi. V primeru da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila oz. napaka pri vnosu cen ali zalogi, bo kupcu omogočen odstop nakupa in hkrati ponujena rešitev.

Cenik in zaloga artiklov je vezana na baze različnih dobaviteljev in se spreminja brez predhodnega obvestila! Baza cen in zalog se osvežuje večkrat na dan tako, da podatki iz različnih oglaševalnih kanalov niso vedno točne saj se njihove baze osvežujejo le enkrat dnevno.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Za potrditev naročila velja plačilo predračuna! Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 Postopek nakupa

1. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in o detajlih naročila (velikokrat se zgodi, da se poslano obvestilo zatakne v "spam" mapi). Po prejetju potrdila o naročilu ima kupec v roku treh ur možnost preklicati naročilo. Kupec prejme v sporočilu tudi povezavo do svojega naročila na kateri lahko spremlja stanje svojega naročila.

2. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Naročilo se potrdi ter pošlje po elektronski pošti predračun, oziroma z razlogom zavrne. Spletna trgovina Udobni nakupi lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo telefonsko številko.

3. Za potrditev naročila s strani kupca se šteje plačilo predračuna oziroma are. Od takrat naprej se upoštevajo zgoraj navedeni dobavni roki.

4. Ko je blago poslano se stanje pod "Informacije o naročilu" (povezava v potrditvenem e-mailu ob naročilu) spremeni. Stanje svojega naročila lahko kadarkoli preverite na posredovani povezavi v e-mailu ali pa na: PREVERI STATUS NAROČIL

 Servis

Ob nakupu vsakega izdelka prejmete poleg računa še vse informacije v vezi z garancijo vašega naročila. Ob morebitni okvari lahko posredujete okvarjen izdelek in račun na naš naslov. Tako bomo mi posredovali izdelek k pooblaščenemu serviserju. Če artikel ni več v garanciji stranka krije stroške popravila.

 Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti z oskbnikom spletne trgovine Udobninakupi.si, ki bo na vaš naslov poslal kurirja, ki bo prevzel blago. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen.

Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu DAMPOS, Damjan Presker s.p. morate priložiti garancijski list ter kopijo računa. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je DAMPOS, Damjan Presker s.p., Trebež 1, 8253 Artiče.

 Vračilo izdelka

Če z izdelkom niste zadovoljni, ga lahko v roku 15 dni po pošti (izključno kot paketno pošiljko) na vaše stroške vrnete ali zamenjate, vendar morate prodajalca predhodno obvestiti o vračilu. Vrnjenemu blagu morate priložiti kopijo računa, blago pa mora biti opremljeno z orginalnimi etiketami in priponkami. Znesek v vrednosti vrnjenih izdelkov vam bomo vrnili najkasneje v roku 10 dni in sicer po predhodnem pregledu vrnjenega blaga, v kolikor bo vrnjeno po opisanih kriterijih in postopku. Vrnjeno blago mora biti neuporabljeno, nepoškodovano, opremljeno z originalno in nepoškodovano embalažo ter v nespremenjeni količini. Izdelkov z odprto embalažo in izdelkov, ki so bili že montirani ni mogoče vrniti, prav tako ni mogoče vrniti izdelkov, ki so bili izdelani po individualnih zahtevah kupca (vgradna omara, pohištvo po naročilu ...)!

 Garancija

Proizvajalec je, v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.

 Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovnina Udobninakupi.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, kateri se bodo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Udobninakupi.si si pridržuje pravico do napak v cenah oz. zalogi. V primeru da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila oz. napaka pri vnosu cen ali zalogi, bo kupcu omogočen odstop od nakupa in hkrati ponudil rešitev o zamenjavi naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.

Fotografije prodajnih artiklov, je potrebno jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Cenik in zaloga se osvežujeta brez predhodnega obvestila!

 Pritožbe in spori

Spletna trgovina Udobninakupi.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Skrbnik spletne trgovine, podjetje Dampos, Damjan Presker s.p. si bo prizadevalo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

KONTAKTNI PODATKI:
DAMPOS, Damjan Presker s.p.
Trebež 1,
8253 ARTIČE
E-mail: udobninakupi@siol.net

Ekipa Spletne trgovine Udobninakupi vam želi prijetno uporabo naših spletnih storitev!